Publicare licitatii ziare nationale
Licitatii Ziare ALBA IULIA
Licitatii Ziare ARAD
Licitatii Ziare ARGES
Licitatii Ziare BACAU
Licitatii Ziare BIHOR
Licitatii Ziare BISTRITA-NASAUD
Licitatii Ziare BOTOSANI
Licitatii Ziare BRAILA
Licitatii Ziare BRASOV
Licitatii Ziare BUZAU
Licitatii Ziare CALARASI
Licitatii Ziare CARAS-SEVERIN
Licitatii Ziare CLUJ
Licitatii Ziare CONSTANTA
Licitatii Ziare COVASNA
Licitatii Ziare DAMBOVITA
Licitatii Ziare DOLJ
Licitatii Ziare GALATI
Licitatii Ziare GIURGIU
Licitatii Ziare GORJ
Licitatii Ziare HARGHITA
Licitatii Ziare HUNEDOARA
Licitatii Ziare IALOMITA
Licitatii Ziare IASI
Licitatii Ziare MARAMURES
Licitatii Ziare MEHEDINTI
Licitatii Ziare MURES
Licitatii Ziare NEAMT
Licitatii Ziare OLT
Licitatii Ziare PRAHOVA
Licitatii Ziare SALAJ
Licitatii Ziare SATU MARE
Licitatii Ziare SIBIU
Licitatii Ziare SUCEAVA
Licitatii Ziare TELEORMAN
Licitatii Ziare TIMIS
Licitatii Ziare TULCEA
Licitatii Ziare VALCEA
Licitatii Ziare VASLUI
Licitatii Ziare VRANCEA
Despre Licitatii
MICA PUBLICITATE & ADVERTISING
Ce reprezinta o licitatie (achizitie publica) sau o vanzare prin licitare?Licitatia este o vanzare catre cel care ofera pretul cel mai mare, sau o cumparare de la cel care isi ofera marfa la pretul cel mai mic.
- Licitatia (Achizitia publica) bazata pe preturi crescatoare are la baza un pret de pornire, care este marit prin oferte succesive de catre participanti. Licitatia se opreste, si marfa este considerata adjudecata ultimului ofertant care a oferit implicit si pretul cel mai mare. In functiile de regulile licitatiei, vanzatorul poate avea si optiunea de a-si retrage marfa de la licitatie daca pretul final este considerat prea mic, urmand ca dupa licitarea celorlalate marfuri, marfa acestuia sa fie supusa din nou licitarii.
- Licitatia (Achizitia publica) bazata pe preturi descrescatoare are loc prin comunicarea unui pret maxim de pornire, licitatorul anuntand apoi preturi din ce in ce mai mici pana in momentul cand se face prima oferta care are ca efect adjudecara marfii la acel pret.
Clasificarea licitatiilor (achizitiilor publice)
Se pot distinge mai multe criterii de clasificare:
-
dupa posibilitatile de participare:
- Licitatii deschise sau publice la randul lor pot fi judecatoresti sau benevole, voluntare, la care pot lua parte orice firma, organizatie, comerciant
- Licitatii inchise, limitate sau restrictive, la care pot participa numai anumite firme fie pe baza fie invitatie fie pe baza indeplinirii unor cerinte stricte de participare
-
dupa periodicitatea organizarii:
- Licitatii periodice care se organizeaza, se desfasoara la anumite perioade
- Licitatii ocazionale (se organizeaza ad-hoc)
-
dupa pozitia sau calitatea organizatorilor licitatiile prezinta mai multe forme
- Licitatii pentru vanzare de marfuri
- Licitatii pentru cumparare de produse, instalatii si atribuire de lucrari de constructii montaj
Organizarea licitatiei (achizitiei publice)
Pregatirea licitatiei presupune efectuarea unei publicitati prin anunturi sau reclame in presa, mass-media, (ziare nationale, ziare locale sau ziare regionale). Marfurile ce vor face obiectul licitatiei se expun spre vizionare. Conditiile de livrare redactate de organizatori prevad conditiile de participare, vizionarea loturilor, atribuirea lor, conditiile de plata, modalitati de livrare si transport a marfurilor achizitionate si modalitati de solutionare a litigiilor.
In ceea ce priveste modul de organizare a licitatiilor, acesta este determinat de legea tarii unde se tine licitatia, iar in ceea ce priveste legea aplicabila licitatiei, Legea romana de drept international privat prevede in art.90 ca "vanzarea prin licitatie, prin burse sau targuri este supusa legii statului unde are loc incheierea pe aceasta cale a contractului, afara numai daca legea statului respectiv, admite ca partile sa aleaga prin acord legea aplicabila si ele au procedat explicit la o asemenea alegere".
In comertul international licitatiile ( achizitiile publice) sunt organizate fie direct de catre firmele producatoare, ori cele comerciale, fie de catre institutii specializate in acest domeniu. In tarile in curs de dezvoltare, la organizarea licitatiilor participa, in multe cazuri, si bancile comerciale care finanteaza firmele cu activitate de comert exterior. O forma practicata tot mai des de participantii la licitatiile internationale consta in prezentarea ofertelor lor prin intermediul unor firme din tara unde se organizeaza licitatia, mai ales ca, in unele tari aceasta forma de oferta (brokeraj) este obligatorie prin lege. Agentii specializati se numesc auction brokers.
In vederea indeplinirii obligatiilor din oferte, ofertantii trebuie sa depuna, de regula, anumite garantii sub forma unei scrisori de garantie bancara, sau participantii sunt obligati sa depuna, inainte de licitatie, o cautiune, care in mod obisnuit este de pana 10% din valoarea ofertei. Se pot constitui si asigurari de garantii contractuale emise de o societate de asigurari.
Pentru a publica o licitatie sau achizitie publica intr-un ziar national, local sau regional va rugam sa ne contactati la 0721.213.403 sau trimiteti mail cu textul licitatiei (achizitiei publice) la: office@mediapress.ro